19.10.2020 tarihi saat 18:00’da yapılacak olan İngilizce Hazırlık Sınıfları Seviye Belirleme Sınavı hakkında bilgilendirme.

 

 

Seviye belirleme sınavına girmek zorunlu değildir.  Sınava erişim 19.10.2020 tarihinde saat 18:00’da başlayacak olup saat 19:00’da bitecektir. Sınav süresi, sizlere sınava erişiminiz gerçekleştiğinde sınav ekranında belirtilecektir. Lütfen kalan sürenizi sınav esnasında sağ alt köşeden dikkatli bir şekilde takip ediniz. Seviye belirleme sınavı, uzak.sdu.edu.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek olup, sisteme giriş için gerekli kullanıcı adı ve şifreler aşağıdaki gibidir;

 

1. Daha önce A ve C kurlarında yeterlilik sınavına girmiş olan öğrenciler, yeterlilik sınavına erişim için kulanmış oldukları kullanıcı adı ve şifreleri kullanacaktır.

 

2. Daha önce yeterlilik sınavına girmemiş olan isteğe bağlı hazırlık sınıfı öğrencilerinin, sisteme kullanıcı adı ve şifre olarak her iki bölüme de öğrenci numaralarını yazmaları yeterli olacaktır.

 

Sisteme giriş yaptıktan sonra, 

 

1.  HAZIRLIK A SEVİYE BELİRLEME 

2. HAZIRLIK C SEVİYE BELİRLEME seçeneklerinden kendi şubenize uygun olan seçeneği seçip, sınav saatinde aktif hale gelecek olan UYGULAMAYI BAŞLAT seçeneğine tıklayarak sınavınızı başlatmanız yeterlidir.

 

Sınav esnasında cevabı verilmiş veya boş bırakılmış sorulara geri dönüş mümkün değildir.

 

Sınav hakkında önemli açıklama:

SDÜ Yabancı Diller Yüksekokulu isteğe bağlı hazırlık sınıfları öğrencileri ve zorunlu hazırlık sınıfları öğrencileri için Seviye Tespit Sınavı, sizlerin 2020-2021 eğitim-öğretim yılı boyunca, seviyenize uygun şubelerde eğitim görebilmeniz için uygulanmaktadır. Sadece cevabını net bildiğiniz soruların cevabını vererek ilerlemeniz ve hakim olmadığınız konularda gelişigüzel cevap vermemeniz, sizlerin, seviyenize en uygun şubelere yerleştirilebilmeniz için büyük önem arz etmektedir. Sınavda boş bıraktığınız soruların önemi yoktur. Sınav sonunda alacağınız puanlar açıklanmayacak olup, her sorunun farklı değerlerde puanlaması yapılarak seviyelerinizi tespit etmek amacıyla kullanılacaktır.

Yayın Tarihi: 19/10/2020
Okunma Sayısı: 1354