SIKÇA SORULAN SORULAR

Zorunlu hazırlık sınıflarının devam mecburiyetleri vardır. Toplam ders saatinin %20sini aştığınız takdirde, devamsızlıktan kalır ve ikinci sene tekrar edersiniz. Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi Yönetmeliği için tıklayınız...

Evet. Okulumuz Pearson Assured tarafından akredite olduğundan, hazırlık başarı sertifikanıza ek Pearson başarı sertifikası alabilirsiniz.

Evet kullanabilirsiniz.

Bölümünüzün 1. Yıl müfredatında bulunan Yüksek Öğretim Kanunun 5 inci maddesinin (ı) fıkrası gereğince verilmesi zorunlu olan yabancı dil derslerinden muaf olabilmek için uygulanan sınavdır. Sınavdan başarılı olan öğrenciler zorunlu yabancı dil derslerinden muaftır.

Üniversiteye ilk kez kayıt yaptıran ve üniversitemizin belirlediği tarihte sınava başvuru yapan öğrencilerimiz sınava bir kez girebilirler.

Bu dersleri almak zorunludur ancak bu sınava girmek zorunlu değildir. İngilizce seviyesinin iyi olduğunu düşünen ilk kez üniversiteye kayıt yaptıran belirlenen tarihte kayıt yaptırmış öğrencilerimiz bu sınava isterlerse girebilirler.

Bu dersler Süleyman Demirel Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği’ne tabidir. Bu derslerden geçmek de diğer dersler de olduğu gibidir.