Uzaktan Eğitim Hakkında Bilgilendirme

06.04.2020 Tarihinde Başlayacak Olan Uzaktan Eğitim Hakkında Bilgilendirmeye Bu Bağlantıdan Ulaşabilirsiniz...

Sevgili öğrencilerimiz 06,04,2020 tarihinde Hazırlık eğitimi programımız uzaktan eğitim sistemi üzerinden devam edecektir.

Bazı  hususlara dikkat etmeniz sizin ve bizim için öğretimin daha verimli geçmesini sağlayacaktır.

Dersler, programınızda belirtildiği saatte başlayacaktır. https://obs.sdu.edu.tr/ adresinden şifrenizle giriş yaparak programınızda belirtilen derse tıklayarak Adobe Connect üzerinden derslerinizi yapmaya başlayacaksınız. Bu sebeple bilgisayarınıza Adobe Connect uygulamasını indirip kurmanız gerekmektedir.

https://www.youtube.com/watch?v=6CqaLEH6gCg bu linkten Adobe Connect uygulaması ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Uzaktan eğitim derslerini canlı olarak takip etmeniz sizin dil gelişiminiz için gereklidir bu sebeple canlı (Senkron) dersleri mümkün olduğunca takip etmelisiniz.

Uzaktan eğitim sistemlerinde sorun olması durumunda öğretim elemanları Zoom gibi uygulamalar kullanabilir bu sebeple bu uygulamaları da bilgisayarınızda veya telefonunuzda bulundurun ve sınıf danışmanınızla irtibat kurmaya hazır olun.

Tekrar izlemeniz ve çalışmanız için kayıt altına alınan dersleri bireysel olarak kayıt altına almanız kayıt edilmiş ders videolarının kısmen ya da tamamen başka bir platformda, sosyal medyada, sohbet ağlarında paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca kesinlikle yasaktır.

Sisteme girdikten sonra kendi mikrofonlarınızı dersi veren öğretim görevlisi izin vermedikçe sessiz konumda tutunuz, ders süresince söz verilmedikçe yankı ve gürültüyü önlemek için mikrofonlarınızın kapalı olduğundan emin olunuz. İletişimi kolaylaştırmak için konuşmak isterseniz elinizi kaldırıp söz isteyiniz.

Sisteme yük olmaması için kameralarınızı dersin başında açmayınız, dersi veren öğretim görevlisi ders sırasında sizi yönlendirecektir.

Bilgisayarınızın olduğu odanın olabildiğince sessiz olmasına dikkat ediniz, dersi veren öğretim görevlisi size söz verdiğinde dışarıdan gelen sesler sistemde herkese ulaşmaktadır, bunu göz önünde bulundurunuz ve hassasiyet gösteriniz.

Ders saatinizden önce ders materyallerinizi yanınızda hazır tutunuz, ders sırasında dinlediklerinizi not almak için not defterinizin ve kaleminizin de hazır bulunması sizin için faydalı olacaktır.

Sistemdeki katılımcılara açık sohbet kısmına ders dışında herhangi bir konuda yazmayınız. Ders hakkında yazdıklarınızı İngilizce yazınız. Kibar ve saygılı bir üslup benimseyiniz, incitici ve kaba ifadelerden kesinlikle kaçınınız, yazdıklarınızın sınıf arkadaşlarınız ve dersi veren öğretim görevlisi tarafından okunduğunun ve sistem tarafından kayıt altına alındığının, yazdıklarınızdan sorumlu olduğunuzun bilinciyle hareket ediniz.

Söz almak isterseniz sohbet kısmından İngilizce olarak bunu belirtebilirsiniz ya da el kaldır simgesine basabilirsiniz, dersi veren öğretim görevlisi size söz verecektir.

·         Saygılı olunuz

·         Cevap vermeden önce düşününüz

·         Açık ve özlü bir şekilde yazınız

·         Yerinde ve zamanında cevap veriniz