21 Kasım 2017 Salı

Akademik Etkinlikler

25.11.2011

Avrupa Dil Portfolyosu hakkında Prof. Mirici’den Seminer

Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerde yabancı dil eğitimin temelini oluşturan akredite olmuş bir ölçme sistemi olan Avrupa Dil Portfolyosu, önümüzdeki dönemden itibaren Süleyman Demirel Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu hazırlık eğitiminde de hayata geçirilecek. Bu sistemin uygulanmasıyla Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Eğitimi, Avrupa Konseyi üyesi olan ülkelerde akredite olacak.

Bu kapsamda YDYO tarafından düzenlenen “Avrupa Dil Pasaportu” isimli konferansta, Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Konseyi Dil Portfolyosu Türkiye Temsilcisi Doç. Dr. İsmail Hakkı Mirici, konuyla ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

29.11.2011

YDYO Oxford Yazarını Ağırladı

Süleyman Demirel Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından "Dil Becerilerinin Geliştirilmesi ( 3Fs Forter, Fluency, Faster) konulu bir konferans düzenlendi. Oxford Yayınevi yazarlarından Paul Seligson tarafından verilen konferansta, dilin başlıca becerilerinden, konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerilerinin sınıfta nasıl daha etkili öğretilebileceği işlendi.

02.04.2012-04.04.2012

YDYO’da Oxford Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Atölye Çalışması

Süleyman Demirel Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulunda, Oxford Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile daha önceden varılan anlaşma gereği 2-4 Nisan 2012 tarihleri arasında sertifikasyon atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmaları Oxford University Press eğitmenlerinden Meghan Beler yürüttü. Katılımcılara tartışma ve kendi deneyimlerini muhakeme etme şansı sunmanın yanında pratik fikirler de veren her bir kurs, 9 adet 90 dakikalık atölye çalışması, 3 adet 30 dakikalık yansıma seansları ve geri bildirim seanslarıyla gerçekleştirildi. Atölye çalışmaları kapsamında yapılan sınavlar değerlendirilme için Oxford Üniversitesi’ne gönderildi. Günümüz modern eğitim uygulamalarına uyum sağlamayı hedefleyen çalışmalara katılan 35 öğretim elemanından başarılı olanlara uluslararası geçerliliği olan sertifikalar verilecek.

Oxford Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile gerçekleştirilen atölye çalışmasının Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı Dil Portfolyosu’nun uygulanmasına büyük katkılar sağlayacağı bildirildi.

06.09.2012
SDÜ- Oxford Eğitim İşbirliği Seminerleri Devam Ediyor

Süleyman Demirel Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ile Oxford Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen eğitim seminerleri devam ediyor. Çalışmalar kapsamında okul yöneticiliği konusunda uzman John Huckaby, Üniversitemizin konuğu olarak, YDYO öğretim elemanlarına akademik İngilizce öğretimi ve öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerini geliştirme çalışmaları konusunda seminer verdi.
EFL (English as a Foreign Language) ve ESL (English as a Second Language) alanlarında profesyonel gelişim kursları düzenleyen alanında uzmanlaşmış öğretim elemanlarını barındıran bir birim olan Oxford Üniversitesi Sürekli Eğitim Departmanı, SDÜ öğretim elemanlarına her yıl kurslar verecek. Bu kurslar, interaktif atölye çalışması şeklinde gerçekleştirilecek. Katılımcılara tartışma ve kendi deneyimlerini muhakeme etme şansı sunan kurs sonunda başarılı katılımcılara uluslararası geçerliliği olan bir sertifika verilecek.

09.07.2012
“Kültürlerarası Yeterlilik ve Etkileşim” AB Projesi Çalıştayının İkinci Etabı SDÜ’de Başladı

Süleyman Demirel Üniversitesi, Letonya Latvia ve Litvanya Vytautas Magnus Üniversitelerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen "Cross-cultural Competence and Interaction" (Kültürlerarası Yeterlilik ve Etkileşim) Avrupa Birliği Projesi çalıştayının ikinci etabı, SDÜ Yabancı Diller Yüksekokulu ev sahipliğinde başladı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Şekerci, projenin kültürlerarası etkileşimde ortaya çıkan benzerlik ve farklılıkların sosyo-ekonomik, dini ve kültürel alanlarda nasıl tepki verdiğini ortaya çıkarmayı; tüm insanları kucaklayan ortak bir dil oluşturmayı amaçladığını belirterek proje hakkında bilgi verdi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da, bu projenin kültürlerarası barışta önemli bir adım olduğunu vurgulayarak dünya barışına katkıda bulunmak için öğrenci değişiminin artması ve kültürlerarası önyargıların kalkması gerektiğini söyledi. Rektör İbicioğlu “Günümüzde, yaşanan problemler yerel düzeyde kalmıyor ve bu problemler bütün dünyayı etkiliyor. Üretilen çözümler de bütün dünyaya fayda sağlıyor. Bu proje kapsamında Litvanya ve Letonya’lı ortaklarımızla bilimsel birikimlerimiz, disiplinli çalışma özelliklerimiz ve projelerimizle başarılara imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.
20 proje arasından seçilen ve sosyal bilimler alanında SDÜ’ nün de katıldığı ve Avrupa Birliği’nin desteklediği üç yıllık “Cross-cultural Competence and Interaction” (Kültürlerarası Yeterlilik ve Etkileşim) projesinin ilk etabı,  1- 15 Ağustos 2011 tarihleri arasında Letonya’nın başkenti Riga’da yapılmıştı.